Büky Dávid

Mozgékony ember vagyok, átvitt és konkrét értelemben is. Ez sokféle tevékenység formájában öltött számomra testet, kezdve a falmászástól a futáson át a kerékpározásig. Utóbbit a mai napig imádom, minden lehetőséget megragadok, hogy kimehessek az erdőbe tekerni.

Egyszer aztán úgy alakult, hogy a jógát is alkalmam adódott kipróbálni. Már első alkalommal megragadott, mert olyan mély és új élményt nyújtott, amit addig más nem. 2007-ben volt az első komolyabb megismerkedésem az Iyengar-jógával, azóta ennél a metódusnál maradtam. Egyre intenzívebben elmélyedtem ebben a módszerben és egyre jobban lenyűgöz összetettsége, mélysége. Ez odáig fokozódott, hogy elvégeztem az Iyengar-jógatanár képzést.

A mindennapi gyakorlás életem szerves részévé vált Répássy Erika, Kevin Gardiner, Sárig Hajnal, Trapp Laci kiváló tanáraimnak köszönhetően. Hálával tartozom és ezúton is szeretnék köszönetet mondani nekik – folyamatosan tanulok a metódusról. Rendszeresem bővítem az ismereteimet hazai és nemzetközi workshopokon.

2017-től okleveles Iyengar-jóga oktató vagyok, de évek óta tanítok a módszer irányelvei alapján.