Kósa Anna

Kósa Anna vagyok.  A craniosacralis terápiával nyolc éve foglalkozom és azóta folyamatosan képzem magam  az Upledger Intézetben. Nap mint nap megtapasztalom, azt a fantasztikus érzést, hogy milyen úgy segíteni valakinek, hogy nem alkalmazok semmilyen durva beavatkozást közben. Ezért is válhatott Dr John Upledger amerikai orvos, osteopatha módszere az 1970-es évek közepétől mostanáig a világ egyik vezető gyógyászati eljárásává.
A craniosacralis terápia olyan testet és lelket harmonizáló módszer, mely a koponya, a gerincoszlop, a keresztcsont, az agy-és gerincvelőhártyák, valamint az agyi-gerincvelői folyadék által alkotott rendszeren alapszik. Az agyi-gerincvelői folyadék termelődésének és felszívódásának hatására a koponya csontjai, a gerincoszlop, sőt az egész test sajátos ritmusban mozog. Ezt a ritmust craniosacralis ritmusnak nevezzük.
A craniosacralis rendszer más testi rendszerekkel, / a vérkeringéssel, az idegrendszerrel, az endokrin rendszerrel, a nyirokrendszerrel, a légzőrendszerrel, a mozgásszervekkel/ is szoros kapcsolatban áll, így a cranosacralis ritmus mozgásai egyenként támogatják ezeket a rendszereket, illetve teljes egészében harmonizálják őket. A terápia elsődleges célja az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása, a kötőszövetes lemezek ellazítása.
A craniosacralis kezelés masszázságyon, általában hanyatt fekve, ruhában történik. A terapeuta a kliens craniosacralis ritmusára ráhangolódva, gyengéd érintésekkel érzékeli annak erősségét, szimmetriáját, amplitúdóját, majd finom apró mozdulatokkal korrigálja a megtalált eltéréseket. Általában 3-4 kezelés szükséges ahhoz, hogy a fizikai tüneteket okozó emóciós blokkok oldásáig eljussunk. Ezt a technikát SomatoEmotional Release-nek nevezzük. A kezelések alatt a kliensek gyakran mély ellazultságot és egységérzetet tapasztalnak meg. A terápia fokozza az önszabályozó és öngyógyító folyamatok működését, megerősíti az immunrendszert, végeredményben pedig elősegíti az egészségmegőrzést és a gyógyulást.
A kezelés biztonsággal alkalmazható csecsemőknél kólika, szopási nehézségek, alvászavarok esetén. Gyermekeknél, az alábbi esetekben segíthet a craniosacralis terápia:
gyakori fejfájás, ágybavizelés, magatartászavarok, motoros koordináció zavara, tanulási problémák, hiperaktivitás, autizmus, asztma, széklet visszatartási problémák, fül-orr-gégészeti problémák, önértékelési problémák.
Felnőtteknek fejfájás, migrén, álmatlanság, krónikus fáradtság, stressz, hormonális problémák, emésztési zavarok, gerincbetegségek, depresszió, állkapocsízületi problémák, krónikus arcüreggyulladás, panaszok esetén érdemes felkeresni egy craniosacralis terapeutát. A craniosacralis terápia kifejezetten javasolt várandósság alatt, mert harmonizálja az édesanya és a magzat idegrendszerét és erősíti a lelki kötődést kettejük között.

Elérhetőségek és bejelentkezés

+3630 241 7213

kosa.anna@icloud.com