Egy betegség – Több szemszög

Előadássorozat orvosokkal, terapeutákkal, jóga oktatókkal

Egy betegség – több szemszög

Minden előadás alkalmával egy betegséget helyezünk a Középpontba, melyre különböző nézőpontokból tekintünk. A találkozásokon több orvos, terapeuta és jóga oktató vesz részt azzal a céllal, hogy felfedezzük a hasonlóságot fizikai testünk és egyéb láthatatlan szintünk működése között, akár a sejtek szintjéig is elmélyülve benne.

Fontosnak érezzük egy párhuzamos szemléletmód átadását, mely egészében tudja látni az embert, nem szétválasztva annak különböző állapotait. Ez a fajta hozzáállás a gyógyulás és a gyógyítás folyamatában egyaránt lényeges.

„Nincs rossz, csak a fel nem ismert feladat.” (Az angyal válaszol c. könyvből)

Megközelítésünkben fontos szempont, hogy a betegségekre ne elűzendő rosszként tekintsünk, hanem az önmagunkkal való kapcsolat kommunikációs eszközeként.

Meghívunk tehát titeket gondolatébresztő előadásainkra, hogy együtt bővítsük tudásunkat és tágítsuk világképünket.

Az előadássorozat témái és időpontjai:

 1. A tüdő harmonikus állapota; az Asthma bronchiale – február 9. szombat
 2. Az egészséges bélműködés; a Gyulladásos bélbetegségek – március 23. 15:00-18:00 (Crohn-betegség, Colitis ulcerosa)
 3. Szénhidrát anyagcsere; a Cukorbetegség – május 4. 15:00-18:00
 4. Pánikbetegség, szorongás – június 15. 15:00-18:00
 5. augusztus 24. szombat 15:00-18:00
  A szív élettana; a Szívinfarktus
  Az előadást tartják:
  Dr. Mallász Andrea
  Dr. Kiss Katalin
  Dr. Elsik Anikó
  Glusevic Hajni jóga oktatóEgy betegség - több szemszög
  A szív szervezetünk központi szerve, magzati korunktól halálunk pillanatáig teljesíti feladatát, mindig alkalmazkodva hozzánk.
  Szívünkre ugyanakkor nem csak vért pumpáló izomként gondolhatunk, mindenki érzi a szíve mélyén a többletjelentését, mikor jószívvel, szívélyesen, vagy éppen szíve szerint él meg egy-egy pillanatot.Következő előadásunkban megismerkedünk a szív feladatával, azzal, hogy milyen szívvel érezni, látni, szeretni és hogy mit kommunikál velünk a test, amikor megszakad a szívünk.
  dr. Mallász Andrea előadásában hallhatunk a szív élettani állapotáról és a szívinfarktusról, dr. Kiss Katalin pedig egy másik irányból megközelítve mutatja meg a szívünk munkáját.
  Ezután szokásunkhoz híven Glusevic Hajni, Iyengar jógaoktató segítségével tanulhatunk a légzés-keringést támogató technikákról.Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 6. Az egészséges gyomor; Savproblémák és a Reflux – október 5. 15:00-18:00
 7. Sejtjeink működése; a Daganatos megbetegedések – november 16. 15:00-18:00

Belépési díj: 3000 FT/ alkalom

Bejelentkezés szükséges: elsikaniko@gmail.com, vagy 06 30 224 7275

Mi történt az előző alkalommal?

Az orvos sorozat legutóbbi előadásán ismét megláthattuk, hogy a testünk tünetei útmutatóul szolgálhatnak abban, hogy hol lehet elakadás az életünkben és hogyan segíthetünk magunkon.
Amikor egy nagyon erős vágynak állunk ellen, beleszorulunk önmagunkba. Ez a szorítás fog testet ölteni, mindenkinél más és más formában. A szorongás, akár a pánik roham, természetes jelenségek, amikor az életünkben változás történik. Ami szorít és félelmet kelt, az nem más, mint amit valójában nagyon szeretnénk, de időre van szükségünk, hogy bátran felvállaljuk- legyen az egy érzés, egy őszinte szó, vagy egy cselekedet.

Jelentkezz most!