Egy betegség – Több szemszög

Előadássorozat orvosokkal, terapeutákkal, jóga oktatókkal

Egy betegség – több szemszög

Minden előadás alkalmával egy betegséget helyezünk a Középpontba, melyre különböző nézőpontokból tekintünk. A találkozásokon több orvos, terapeuta és jóga oktató vesz részt azzal a céllal, hogy felfedezzük a hasonlóságot fizikai testünk és egyéb láthatatlan szintünk működése között, akár a sejtek szintjéig is elmélyülve benne.

Fontosnak érezzük egy párhuzamos szemléletmód átadását, mely egészében tudja látni az embert, nem szétválasztva annak különböző állapotait. Ez a fajta hozzáállás a gyógyulás és a gyógyítás folyamatában egyaránt lényeges.

„Nincs rossz, csak a fel nem ismert feladat.” (Az angyal válaszol c. könyvből)

Megközelítésünkben fontos szempont, hogy a betegségekre ne elűzendő rosszként tekintsünk, hanem az önmagunkkal való kapcsolat kommunikációs eszközeként.

Meghívunk tehát titeket gondolatébresztő előadásainkra, hogy együtt bővítsük tudásunkat és tágítsuk világképünket.

Az előadássorozat témái és időpontjai:

 1. A tüdő harmonikus állapota; az Asthma bronchiale – február 9. szombat
 2. Az egészséges bélműködés; a Gyulladásos bélbetegségek – március 23. 15:00-18:00 (Crohn-betegség, Colitis ulcerosa)
 3. Szénhidrát anyagcsere; a Cukorbetegség – május 4. 15:00-18:00
 4. Pánikbetegség, szorongás – június 15. 15:00-18:00
 5. A szív élettana; a Szívinfarktus – augusztus 24. szombat 15:00-18:00
 6. október 5. 15:00-18:00
  Az egészséges gyomor; Savproblémák és a Reflux 
  refluxAz előadást tartják:
  Dr. Mallász Andrea
  Dr. Kiss Katalin
  Szoyka Enikő jóga oktató
  Az előadássorozat következő alkalmával a sokakat érintő refluxos panaszok hátterében álló lelki folyamatokat igyekszünk feltárni. A gyomorégés, nyelőcsőégés, a gyomor túlsavasodása rendkívül gyakori problémája a fejlett társdalomnak, szinte természetesnek vesszük, hogy időnként, vagy tartósan savcsökkentő szerek szedésére szorulunk. A tünetek lehetséges okozójaként könnyen meg tudjuk nevezni a stresszt, étkezési, életmódbeli szokásokat, vagy gyógyszerek mellékhatását, azonban sosem ennyire egyszerű a kép, ha a testünk jelzéseiről van szó.
  Az előadáson dr. Mallász Andrea ismerteti velünk a savproblémák szervi okait, dr. Kiss Katalin pedig annak jár utána, milyen lelki egyensúlyvesztés áll a gyomorsav túltermelésének hátterében. Az előadás lezáró akkordjaként ismét jógabemutatóval igyekszünk segítséget nyújtani a panaszok csökkentésében. Várjuk szeretettel az érdeklődőket!
 7. Sejtjeink működése; a Daganatos megbetegedések – november 16. 15:00-18:00

Belépési díj: 3000 FT/ alkalom

Bejelentkezés szükséges: emailben Dr. Kiss Katalinnál – panyacska@gmail.com, vagy telefononn Dr. Mallász Andreánál – 06 30 651 6565

SzívMi történt az előző alkalommal?

Orvosi előadássorozatunk legutóbbi alkalmával szervezetünk motorjával, a szívvel foglalkoztunk. Orvosi szemszögből Andi ismertette többek közt a keringés felépítését, a legtöbbünket érintő érelmeszesedés okait, valamint a szívinfarktus időben történő felismerésének fontosságát.
Kata előadásából megtudhattuk, milyen erőt és tartást szimbolizál a szív, mikor jelent számunkra terhet az élet, és mivel segíthetünk magunknak a terhek csökkentésében, a szív példáját követve.
Ezután Hajni egyik vendégünk, Hanna segítségével olyan jógaelméleti és gyakorlati ismereteket mutatott nekünk, melyekkel segíthetjük, javíthatjuk a keringésünk, szívünk állapotát.
Minden résztvevőnek köszönjük a megjelenést!

Jelentkezz most!