Jóga futóknak

 

2019 januártól a Középpont Jógastúdió kifejezetten futók számára állít össze havi egy alkalommal vasárnap délelőtt foglalkozást. A kezdő futók a jógaóra előtt csatlakozhatnak egy bevezető félórás gyengéd dzsoggingba, mely a Középponttól a közeli Dzsungel Parkba visz majd az útvonal. Közvetlenül a kb. 3 km –es edzés után olyan jóga pózokat végzünk az Iyengar metódus szerint végrehajtva, melyek kifejezetten futók számára lettek kiválasztva. Szisztematikusan azokra a fő izomcsoportokra koncentrálunk majd, melyeket a futás során használunk, lehetséges, hogy hasonló nyújtásokat már végztünk is egy-egy edzés után.

 

Az ászanák módszeres – képzett jógaoktató által – vezetett gyakorlása módot ad arra, hogy javítsuk a mozgástartományunkat, izületeink egészségét és megelőzzük a sérüléseket. Rendszeres végzésével a futók, – akik hosszú ideje és még hosszú ideig – szeretnének edzeni, a merevség, a húzódások és sérülések ellen veszik fel a küzdelmet. Akik még ezt nem tapasztalták, és először végeznek ilyen mozgást, megérezhetik a sorozat utáni jótékony hatást. Ez az élmény továbbvezet, az alaposan felépített metodikus nyújtás, az izmok, a csontok, a test és majd a lélek együttes megérintése, a testi szellemi tudatosság felé.

Középpont jógastúdió - Jóga futóknak jógatermebenAz Iyengar módszer erősen a precíz, korrekt egyvonalúságot hangsúlyozza. Számos terápiás megközelítés és eredmény is született ebből, alkalmazható a legszélesebb körben nemre, korra, testalkatra és személyiség típusra adaptálhatóan. A futás után végzett szekvencia mély, rendszerezett megközelítést ad az izmok elengedésére, segít az egyensúly megtalálására és bevezetést is ad az Iyengar jóga meghatározó jellemzőibe.

 

 

 

 


Időpont
: hamarosan…

Jelentkezés: előzetes bejelentkezés nem szükséges

Részvételi díj:  3000 FT/ alkalom

Vezeti: Garai Vali, jógaoktató, maraton- és ultrmaratonfutó (New York City Marathon 2008, 42 km 3:10:29, Comrades Marathon 2005, 89km 8:22:33)