Jóga a mozgás szabadságáért

jóga workshopJól ismert tény, hogy a sportolók hajlamosak a sérülésekre – méghozzá visszatérő sérülésekre, ami még rosszabb. Azok a sportolók, akik ismétlődő mozdulatokat végeznek, gyakran beszűkült, túlhasznált izmokkal szembesülnek, amelyek sebezhetővé válnak a húzódásra, ficamra. Azok az izmok, melyek pedig elhanyagoltak fokozatosan gyengülnek. Ez a klasszikus tünetegyüttes, amelyet számtalan sportoló tapasztalhat a karrierje különböző pontján.
Életének nyolc aktív évtizedében B.K.S. Iyengar több sportolót tanított az indiai krikett nagy öregjeitől a fiatal zsenikig a jóga megfelelő alkalmazására. A jóga a sportoló számára azt is megmutatja, hogy a jóga hogyan képes egyben edzeni az elmét és a testet. Segít a sportolóknak, hogy fürgébbek, erősebbek és koncentráltabbak legyenek. A jóga a test egészének integrálásán alapul, és a hangsúlyt a mozgás minőségére helyezi át. Az emberi anatómia és a részletes technikák pontos ismeretén, több mint 100 ászana és pranayama gyakorlaton keresztül; megfelelő póz-módosításokkal, eszközök és specifikus szekvenciák révén, a sportolói jólétre holisztikus, átfogó szempontok alapján közelítünk. Ám bárki, az élet bármely területéről belemerülhet a gyakorlásba, és olyan értéket talál majd, amit az egészsége és jólétének minősége javítására és gazdagítására használhat.

Időpont: október 13. vasárnap 10:00-13:00

Részvételi díj: 5000 Ft

Vezeti: Garai Vali, jógaoktató, maraton- és ultrmaratonfutó (New York City Marathon 2008, 42 km 3:10:29, Comrades Marathon 2005, 89km 8:22:33)

A workshop  ELŐZETES BEJELENTKEZÉShez kötött a kozeppont@kozeppont.com email címen vagy az alábbi űrlap kitöltésével.

Maximum létszám 15 fő

Jelentkezz most!