Román Judit

A mozgás, a testtudatosság mindig is fontos volt az életemben. Segített egyensúlyt teremteni a mindennapjaimban, összhangot létrehozni a testemben és lelkemben, nyugalmat teremteni értelem és érzelem között. A szakmámban, a színművészetben sokszor az érzelmek veszik át az irányítást.

Kezdetek

Amikor néhány éve megbillent a testi-lelki egyensúlyom, rá kellett döbbennem, hogy nem figyeltem szeretettel a testem jelzéseire. Elkezdődött az életemben egy önismereti munka. Ennek során elhatároztam, hogy szembenézek és válaszokat keresek a kérdésekre. Ekkor találkoztam az Iyengar jógával és a rendszeres gyakorlás szinte azonnal jótékony változásokat indított el az életemben. A jóga órák után, úgy éreztem a föld felett lebegek. Elindultam a gyakorlás útján, és ahogy haladtam előre, egyre több kérdés merült fel bennem ; a felfedezés és a tanulás vágya hajtott, hogy menjek tovább, hogy egyre többet ismerjek meg a jóga művészetéről, nem csak testi szinten, hanem mélyebb rétegekbe ásva.

Az oktatóképzést a mélyebb megértés miatt kezdtem el, de ahogy haladtam előre, közelebb kerülve a belső maghoz, megerősödött bennem, hogy szeretném ezt átadni, megmutatni annak, aki hasonló keresésben van, vagy elakadt az élete, vagy szeretne többet tudni magáról, vagy csak a napi taposómalomból szeretne kilépni, megpihenni, felfrissülni, vagy szeretné jobban kiteljesíteni a benne rejlő kreativitást.

Végszó

Az Iyengar jóga folyamatosan tanít: kitartást és türelmet, alázatot és fegyelmet, empátiát és nyitottságot, precizitást és érzékenységet és segít abban, hogy tisztábban lássam önmagam és jobban figyeljek a határaimra. Ha gyenge vagyok erőt ad, ha túlságosan stresszes, akkor lecsendesít. Mindezeket remekül tudom szakmámban, a színházi munkában is hasznosítani.

Szeretek közösségben létezni, alkotni és a jóga megajándékozott egy új közösséggel, ahol olyan embereket ismerhettem meg, akiknek fontos az elfogadás és a nyitottság, valamint a fejlődés, aminek érdekében kitartóan és fáradhatatlanul gyakorolnak, tanulnak folyamatosan.

Ez engem is inspirál és bátorságot ad.

Fontos számomra , hogy érezzem, részese  vagyok valami olyannak, ami tanításával, szellemiségével  harmóniára törekszik és túl mutat az anyagi világon.