Kovalik Orsolya

Amikor elkezdtem rendszeresen jógaórákra járni, két fontos tapasztalásom lett.
Az első, hogy az órák végére sokkal kiegyensúlyozottabb és tudatosabb állapotba kerültem, a másik, hogy minnél többet időztem ebben az állapotban, annál hajlékonyabb és rugalmasabb lett a testem. Rájöttem ,hogy a jóga az elme rugalmasságáról szól és ahogy a tudatosságunk számára teret teremtünk a testben úgy válik oldottan hajlékonnyá a testünk.
Sri Aurobindo indiai filozófus így fogalmazta ezt a tapasztalást: “A jóga gyakolati pszihoterápia!”
De hogyan is lehetséges ez?
Minden ami velünk történik, amit mondunk, hallunk, eszünk, teszünk, amit nekünk mondanak és velünk tesznek, egyfajta rezgéssel bír, ez a rezgés áthatolva szöveteinken, megbújik bennünk és különbözö módokon megszilárdul meg testünkben.
Ha nem foglakozunk velük, elakadásokat okozhatnak minden szinten.
A terápiás órán lehetőség nyílik egy sokkal mélyebb gyakorlásra mint a csoportos órák keretében! Ilyenkor arra törekszünk, hogy a feszültségek elengedésével, a végtelenen  tartsuk figyelmünket. Ebben a végtelen belső térben hagyjuk feloldódni a tudatot, lehorgonyzunk a tudatosság terében.
Minden ászana egy tudatálapotot hordoz, kelt életre bennünk. Az ászanákban időzve felszínre jönnek mélyen elrejtett érzelmek, mentális, testi feszültségek. A gyakorlás segít rendet teremteni kaotikájukban és hagyni, hogy távozzanak.
A terápia első alkalmával hosszabb konzultációra kerül sor. Megállapítjuk a rád jellemző doshát és részletesen beszélünk a téged körülvevő környezetről és belső elakadásaidról. A második alkalommal indul a személyedre szabott gyakorlás.
Gyere és tanuld meg, hogyan válhatsz saját gyógyítóddá, gyakorlásod segítségével!

Elérhetőségek és bejelentkezés

+3630 396 0514

Kovalik Orsolya