Kismama jóga

A várandósság egy különleges élethelyzet, melyben a kismamák gyakran vágynak olyan Énidő eltöltésére, amikor saját magukat megfigyelve babájukra fókuszálhatnak. Mindez vezetett foglalkozás keretében, a női test folyamatos változásaihoz igazodva, kismama jóga formájában már mindenki számára elérhető.

90 perces, közös gyakorlásaink során a következőkre számíthatsz:

  • törzsizom erősítés, amely jótékony hatással van a hasfal rugalmasságára, stabilizálja a gerincoszlopot fejtől egészen a medencéig
  • vállöv és mellizomzat átmozgatása, keringésének fokozása, mely a test szoptatásra való felkészítése miatt kiemelten fontos
  • a teljes test keringésének serkentése
  • szülést elősegítő testhelyzetekkel ismerkedünk meg, mobilizáljuk és erősítjük a csípő környéki területet, az ott húzódó izmokat
  • sorra vesszük a vajúdás során eszközölhető légzőgyakorlatokat
  • gátvédelem érdekében gátizomtorna

Az órát mindig néhány perc beszélgetéssel kezdjük, ahol mindenki elmondhatja, várandóssága jelenleg melyik hétnél tart, vannak-e panaszai, milyen érzelmi állapotban van épp aznap.
Ez egy nyitott, biztonságos és zárt közösség, ahol kismamák egymás között megoszthatják érzéseiket, tapasztalásaikat megpróbáljuk feloldani és megválaszolni kérdéseiket, az elhangzottakat bizalmasan kezeljük. Az órára való ráhangolódással folytatjuk, amelyet légzőgyakorlatok és ászanák (testhelyzetek) sora követ. Ezután gátizomtornát végzünk, végül relaxációval zárjuk a gyakorlást.

A kismamák által végzett mozgás bizonyítottan jó hatással van a magzat idegrendszerének fejlődésére, babáknál ezt a rendszeres masszírozással és ringatással lehet előidézni.

Ha várandósságod betöltötte a 14. hetet és nincs orvosi ellenjavallat, bátran végezhető mozgásforma a kismama jóga. Teremtsünk együtt egyensúlyt a mindennapokban és harmonizáljunk teste-lelket egyaránt.

Az óra előtt lehetőleg 1 órával kérlek, már ne étkezz, vizet hozz magaddal bátran. Kényelmes ruha viselése ajánlatott, minden más eszköz rendelkezésre áll a stúdióban.

Időpontok:
hétfőnként 17:30-19:00
szerdánként 09:00-10:30
Oktató: Schmidt Dóra