Molnár Mónika

Molnár Mónika vagyok, hatha jógaoktató, női jógaterapeuta, két lány gyermek édesanyja, feleség, végzettségemet tekintve közgazdász.

Főiskolás koromban találkoztam a jógával, a modern tánc világából kanyarodtam erre az útra. A táncban megtapasztal flow élmény, és a légzés ritmusához kapcsolt testtudatos mozgás mind ismerős elemek voltak, mégis egy egészen másfajta tapasztalást jelentett minden jógagyakorlás. Ettől kezdve életem szerves részéve vált a jóga: segített várandósságaim és a szülések alatt, továbblendített elakadásként megélt élethelyzetekben, elvezetett női minőségeim megismeréséhez és megéléséhez, rátaláltam az Utamra.

Felgyorsult világunkban a cselekvés és a megengedő, tudatos pihenés harmónikus dinamikája felborulni látszik – az utóbbi rovására. Ilyen környezetben nekünk nőknek sokszor komoly kihívást jelent nőiségünk ritmusának, a ciklus dinamikájának megélése. A test pedig jelez, csendesebb tünetek, hangosabb betegségek formájában.

Hiszem és tapasztalom, hogy ha egy nő kapcsolódni tud természetes ritmusához, ciklusához és együtt tud áramolni annak változásaival, egy olyan belső erő jelenik meg az életében, ami segít minden szinten harmóniába kerülnie. A harmónia pedig maga az Elixír!

Várlak szeretettel női jóga órámon, egyéni jógaterápiás foglalkozásaimon!
Gondolatébresztő írásaimat itt (www.facebook.com/solan.yoga) és a honlapomon is elolvashatod! (www.solan.yoga)

Jógaterápia

Mindig csodálattal figyeltem az emberi test mozgását, ahogy eszközévé válik egy-egy érzelem, gondolat, lelki állapot megjelenítésének, visszatükrözésének. Sokszor nehéz, vagy nem is lehet a szavak szintjén visszaadni ezeknek a megéléseknek a mélységét, de a test tárolja, egészen finom rétegeiben megőrzi a tapasztalás élményét, és megbízható eszközként hűen visszatükrözi az egyén fizikai, mentális, gondolati és érzelmi állapotát.

A fel nem dolgozott lenyomatok az életúton elakadásként, különböző intenzitású testi –mentális tünetként, betegségként bukkanhatnak fel, kérhetnek figyelmet, jelzik természetes egyensúlyi állapotunkból való kibillenést, a harmónia hiányát.

Saját jógagyakorlásomban tapasztaltam meg, hogyan válik a tudatos figyelemmel a légzés ritmusára végzett gyakorlás egy csendesen áramló kommunikációvá a fizikai test és finomabb rétegeim, legbelső Lényem között. Ez a csendes éberség a jelenbe érkeztet, teret és időt nyit a lenyomatok felszínre hozására, feldolgozására és integrálásra. A kommunikáció kétirányú, oda-vissza hat a rétegek között, a változás minden szinten megjelenik.

Egyéni jógaterápiás foglalkozásaimon az értő figyelem által létrehozott biztonságos térben a jóga és az ayurvéda eszköztárának segítségével kísérlek saját felfedező utadon tested jelzéseiből kiindulva finomabb rétegeid felé. Célom, hogy egy olyan eszköztárat nyújtsak át a közös munka során, amivel kapcsolódni tudsz a Benned áramló csendes éberséghez, ami segít visszatalálni saját egyensúlyi állapotodba, a test-lélek-szellem harmónikus egységébe.

Az első találkozás során feltérképezzük egyéni alkatodat, sajátosságaidat, élethelyzetedet. A következő alkalommal egy teljesen személyre szabott program mentén indulunk el, mely otthoni gyakorlásból, táplálkozási- és életmódbeli ajánlásokból áll. Ahogy a folyamat halad, a programot annak megfelelően módosítjuk, hangoljuk finomra a változás ritmusában.

Hiszem, és tapasztalom, hogy a test egy csodálatos térkép, és ha annak üzeneteihez kapcsolódni tudunk, olyan kincsekre lelhetünk, melyek birtokában Életünket a maga teljességében élhetjük.

Elérhetőségek és bejelentkezés

+36 30 221 3179