Zorkóczy Sarolta

2004-ben találkoztam az Iyengar jógával és szerelem lett belőle első látásra. Teljesen lenyűgözőtt a precizitása, pontossága, élveztem, hogy a testem milyen gyorsan és hatékonyan változik a rendszeres gyakorlás során. Meglepett milyen fejlődésre vagyok képes és, hogy milyen  szórakoztatóan és biztoságosan feszegettük a jógaórák alkalmával a határaimat, mind a pózók kitartásának hosszával, mind pedig a fordított , egyensúlyi és komplex aszánák tanulásával.

Aztán jött néhány év mosolyszünet, mert így alakult az életem, de a szívem csak-csak visszahúzott ehhez a metódushoz, hiába próbáltam ki más jóga ágazatokat.  

Rá kellett jönnöm, hogy az én testem és elmém számra az Iyengar jóga ami a leginspirálóbb, és 2016-ban belevágtam a Jógaóktatóképzőbe.

Itt megtanítottak arra, hogyan legyek nyitott még több tudás befogadására, hogy viszonyuljak a saját testem műveléséhez, és hogy mennyire sok lehetőség van önmagam még mélyebb megismerésére. Mindez pusztán az aszána gyakorlások által. Egy csodáltos eszközt kaptam a kezembe, amit mindenkinek jószívvel és őszintén ajánlok.

Órási segítség számomra az is, hogy nagyon lelkes és szorgalmas jógástársakat kaptam az élettől, és a nehezebb időszakokban az ő példájuk és erőfeszítésük emel vissza engem magasabb energiaszintekre.

Azért szeretnék tanítani, hogy továbbadhassam a jógaóráim alkalmával, mindazt a türelmet, kitartást, sok éve munkájával megalapozott tudást és optimizmust, amit én is kaptam a tanáraimtól és amiért végtelenül hálás vagyok nekik. Úgy érzem ez a leghasznosabb utravaló amit adni tudok az erre nyitott embereknek, hogy ők is megtapasztalhassák belső terük tágasságát és ezt hosszútávon is élvezhessék.

Várlak szeretettel a reggeli energetizáló óráimon, hogy a napod a legoptimálisabban induljon.