Garai Vali

Jógázom, tehát vagyok

Változom. Ellentétben a címsorral, tíz évig a „futok, tehát vagyok” volt a cogito ergo sum aktuális értelmezése. Futottam aszfalton, futottam a hegyekben. Sorra futottam a leghíresebb maratonokat Budapesten, Párizsban, Londonban és New Yorkban. Legendás dél-afrikai ultramaraton futóversenyeken mérhettem meg, mire képes a testem, meddig tudom tolni a határt. Milyen messze, milyen gyorsan tudok futni? Azért, hogy jógát tanítok most 52 évesen, a futók körében ismert körteképű izmocska, a piriformis, feszességét teszem felelőssé. A sérülés nyomtalanul eltűnt, a jóga megmaradt. Most szeretném minden elvetemült atlétának, sportolónak és nem sportolónak átadni, élni úgy érdemes, ha okosan használjuk testünket, tanítjuk elménket. Kezdj jógázni bármilyen céllal – fogyókúra, gyógytorna -, vegyen életed új irányt!

A gyakorlatban:

A jógagyakorlásnak hitem szerint olyannak kell lennie, hogy távozáskor fizikailag, szellemileg és lelkileg is jobban érezzük magunkat, mint bejövetelkor. Az óra végére megnyugvás költözik a napi hajtás és stressz helyébe. Megérintjük a gyakorlót, segítünk neki. A legjobb, mikor testünk leigázásával lassan-lassan a szellemünk feletti irányítást vehetjük át. Csendbe burkoljuk magunkat. Olyan csendbe, ami rezegni kezd a szobában. Ez a pillanatnyi bizsergő csend azt sugallja, elértünk valamit.

Az órám során az ászanák mélységébe és részletességébe merítkezve gyakorlunk, melyet finom, hatékony elmélyülés követ. Az óra magyar és angol nyelven, igény szerint folyhat.

Jelenlegi tanulmányaim:

  • Introductory I. Iyenga Yoga Oktatóképzés (Veres Mónika, Trapp Lászó)
  • Purnam 300 Hours Hatha and Vinyasa Flow Oktatóképzés (Bálint János)

Tanúsítványok:

  • 2017 április, Bindu Sar Certified 200 Hours Yoga Teacher Training (RYT200 Yoga Alliance) – Director: Mukesh Kothari
  • 2013 július, Dinamikus jóga (3D jóga) 60 óra, Almásy Csilla gerinctréner
  • 1997 április, Certificate in Fittness Leadership – ACHPER NSW Department of Sport & Recreation (FISAF Acredited Training), Sydney, Australia

Tanáraim voltak a jóga mellett:

Vasas SC edzőim– Jenkei András és Szederkényi Máté, maratonfutás

Kálmán Ferenc, Berger Gyula, Angelus Iván – Kreatív Mozgás Stúdió – kortárs tánc

I Made Bandem, Denpasar, Bali, balinéz tánc

Koltay Gizella és Berczik Sára mozdulatművészet

http:\\garaivaleria.com

FB Blog: One With Nature Yoga