Gyerekjóga

 

gyerekjóga a középpontbanA gyerekjóga órákra a 6-14 éves korú gyerekeket várom. A gyerekek ebben az életkorban fizikailag és pszichésen is különbözőképpen reagálnak az egyre nehezedő iskolai követelményekre. Egy rosszul elhangzott bírálat, értékelés negatív hatással lehet önértékelésükre, tanulmányi eredményükre és emberi kapcsolataikra is. Szükségük van egy olyan közösségre, ahol nem a versenyen és a tejesítésen van a hangsúly. Egy olyan közegre, ahol megtanulják azt, hogy hallgassanak belső intuitív hangjukra, ahol az elfogadás, a szeretet és a megbecsülés a legfőbb értékek. Miközben játékosan gyakorolnak fejlődik a koncentráció-és egyensúlyérzékük, javul a testtartásuk, megtanulnak lazítani, elsajátítják a helyes légzést.

 

Felépítés

Az órák felépítése keretes, ami biztonságot ad a gyerekek számára:

  1. Ráhangolódás az órára Az órát ráhangolódással, OM mantra zengetésével kezdjük. A mantra rezgése óvó-védő burkot von körénk.  Megérkezünk az egységbe.
  2.  Óra eleji lazítás Megnézzük hogyan érkeztünk, milyen a testünk, milyenek a gondolataink, hogy össze tudjuk hasonlítani az óra végi állapottal. Megtapasztaljuk mi változott a gyakorlás hatására.
  3. Bemelegítő gyakorlatok Bemelegítjük az inakat, izmokat, ínszalagokat felkészítve a testet a nagyobb mozgások kivitelezéséhez.
  4. Szemgyakorlatok  Átmozgatjuk az olvasástól, írástól megfáradt szemizmokat. A gyakorlat célja a látásjavítás.
  5. Ászanák- testgyakorlatok A legtöbb ászana az állatok mozgását utánozza le, ezt tesszük mi is sok mozgással, játékosan, hangutánzással. Az ászanák segítenek megszabadulni a belső feszültségektől, oldják a testben meglévő energia blokkokat. Hatásuk fizikai és mentális szinten is érezhető.
  6. Légzőgyakorlatok Elsajátítjuk a helyes légzést, megtanuljuk hogyan tudjuk a testet életenergiával-pránával feltölteni.
  7. Óra végi lazítás. Megfigyeljük milyen változások történtek bennünk a gyakorlás hatására. Elutazunk a mesék birodalmába, ahol lehet egy kívánságunk, ami bizonyosan,  teljesülni fog.
  8. Közös mantra éneklés. Elköszönés.

Végszó

A jóga áldásos hatását akkor érezzük majd igazán, ha rendszeresen  otthon is gyakorolunk. Jó, ha szülők is együtt tudnak gyakorolni a gyerekekkel, de ne legyen ez kötelező, inkább hagyjuk, hogy kedvük szerint válasszák ki a gyakorlatokat. Hamar érezni fogjuk, hogy beérik a gyakorlás gyümölcse. Gyerekeink egészségesek, vidámak és stresszmentesek lesznek, könnyedén fogják venni az iskolai akadályokat.

Időpont: nyáron szünetel, szeptember 5-én (17:00-18:00) indul újra

Jelentkezés: előzetes bejelentkezés nem szükséges

Részvételi díj:  2000 FT/ alkalom

Oktató: Kósa Anna – A Jóga a Mindennapi Életben jóga rendszer okleveles oktatója

További információ: 30/241 7213