Kovalik Orsolya

Kovalik Orsolya vagyok, jóga oktató. A jóga kamasz korom óta jelen van az életemben. Hol könyvek, hol előadások,hol aktív gyakorlás formájában.
Azonban gyakorlásom igazi elmélyülése gyermekeim születése után következett be. Egy indiai jógininél végeztem tanulmányimat, Dr Indu Aroránál,aki mellett hiteles forrásból szerezhettem mély tapasztalatot mind a jóga, mind az ajurvéda területén. A képzés része volt,hogy különböző jóga irányzatoknál eltöltsünk meghatározott, kötelező óraszámot, fejlődésünk érdekében. Így, óráimat is ez a nyitottság jellemzi. “A testünk, lelkünk temploma.”,tartja az indiai mondás, ami az én gyakorlásom mottója is lehetne. Óráimon arra törekszem, hogy megtanítsam az ászanák helyes felvételét és kitartását, megtapasztaljuk a légzés tudatossá tételének erejét és a vezetett relaxáció során eggyé válunk az elcsendesedéssel. Harmonizálva a test, lélek,szellem hármas, egységét.
A jóga gyakorlás csodálatos változásokat, felismeréseket hozott az életembe, kívánom, hogy te is tapasztald meg ezt az élnényt és lépj rá az ösvényre!
Ha szeretnél többet megtudni rólam és az általam oktatott jógáról, akkor kattints ide!

Jógaterápia

Amikor elkezdtem rendszeresen jógaórákra járni, két fontos tapasztalásom lett.
Az első, hogy az órák végére sokkal kiegyensúlyozottabb és tudatosabb állapotba kerültem, a másik, hogy minél többet időztem ebben az állapotban, annál hajlékonyabb és rugalmasabb lett a testem. Rájöttem ,hogy a jóga az elme rugalmasságáról szól és ahogy a tudatosságunk számára teret teremtünk a testben úgy válik oldottan hajlékonnyá a testünk.
Sri Aurobindo indiai filozófus így fogalmazta ezt a tapasztalást: “A jóga gyakorlati pszichoterápia!”

De hogyan is lehetséges ez?
Minden ami velünk történik, amit mondunk, hallunk, eszünk, teszünk, amit nekünk mondanak és velünk tesznek, egyfajta rezgéssel bír, ez a rezgés áthatolva szöveteinken, megbújik bennünk és különböző módokon megszilárdul meg testünkben.
Ha nem foglalkozunk velük, elakadásokat okozhatnak minden szinten.
A terápiás órán lehetőség nyílik egy sokkal mélyebb gyakorlásra mint a csoportos órák keretében! Ilyenkor arra törekszünk, hogy a feszültségek elengedésével, a végtelenen  tartsuk figyelmünket. Ebben a végtelen belső térben hagyjuk feloldódni a tudatot, lehorgonyzunk a tudatosság terében.
Minden ászana egy tudatállapotot hordoz, kelt életre bennünk. Az ászanákban időzve felszínre jönnek mélyen elrejtett érzelmek, mentális, testi feszültségek. A gyakorlás segít rendet teremteni kaotikájukban és hagyni, hogy távozzanak.
A terápia első alkalmával hosszabb konzultációra kerül sor. Megállapítjuk a rád jellemző doshát és részletesen beszélünk a téged körülvevő környezetről és belső elakadásaidról. A második alkalommal indul a személyedre szabott gyakorlás.
Gyere és tanuld meg, hogyan válhatsz saját gyógyítóddá, gyakorlásod segítségével!


Elérhetőségek és bejelentkezés